hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Saját népét irtja a diktátor

2012. 06. 07.
Sokkolták a világot a szíriai Hulában történt tömegmészárlás fotói, amelyeken megcsonkított kisgyermekek holttestei láthatók. Múlt pénteken különösen kegyetlen módszerekkel gyilkoltak le száznál is több férfit, nőt és gyermeket, közülük 49 volt tíz éven aluli.

Az Asszad-rezsim népirtása miatti nemzetközi felháborodás nyomatékosítására kedden egy tucat ország, köztük az Egyesült Államok kiutasította szír diplomatáit. Az Egyesült Államok kifejezte: „Ezek a cselekedetek egy illegitim rezsim gonoszságának bizonyítékai, amely a békés politikai tiltakozásra kimondhatatlan és embertelen brutalitással válaszol."

Az ENSZ megfigyelői egyértelműen a szír rezsimet teszik felelőssé a történtekért. Az emberek kis része halt meg a pénteki tizenkét órás nehéztüzérségi tűzben és ágyúzásban, a többséget a kormánypárti Sabiha fegyveresek házról házra járva gyilkolták le szisztematikusan, egész családokat irtva ki.

A szír kormány tagadja, hogy csapatai állnának a mészárlás mögött, terroristákra hárítják a felelősséget, de a vérengzések azóta is tartanak - egyedül kedden hetvenkét ember életét követelték országszerte. Mégis Hulában szembetűnő az igazság: a városban csakis a felkelők által uralt negyedben vannak emberek. A kormány által ellenőrzött részek kihaltak, mindenütt holttestek hevernek. A lakosság menekül saját kormányának hadserege elől, csak a felkelőknél érzik magukat biztonságban. Rettegnek attól, hogy a válogatás nélküli mészárlás megismétlődik, és külső segítségért kiáltanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!