hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Romney lesz Obama kihívója

2012. 06. 07.
Most már biztos: Mitt Romney indulhat a Republikánus Párt színeiben a novemberi elnökválasztásokon Barack Obamával szemben.

A volt massachussettsi kormányzó kedden 71 százalékos fölénnyel nyerte meg a texasi előválasztást. Ezzel a győzelemmel Romney túllépte a hivatalos elnökjelöltséghez szükséges határt, amely 1144 delegátus szavazatát jelenti. A győzelem formális, hiszen már áprilisban sem volt kérdés, ki lesz majd Obama kihívója - a republikánus elnökválasztási versenyből ekkor lépett ki legfőbb riválisa, Rick Santorum.

A hatvanöt éves, milliomos elnökjelölt történelmet írt azzal, hogy az első mormon vallású politikusként Amerika két legjelentősebb pártjának egyikét vezetheti az elnökválasztáson - írja a Telegraph. Politikai elemzők régóta vitatkoznak azon, vajon Romney vallása jelenthet-e hátrányt a választások során.

Az előválasztásoknak ezzel még nincs vége - összesen hat államban, Kaliforniában, New Jersey-ben, Montanában, Új-Mexikóban, Dél-Dakotában és Utahban tartanak még előválasztást, a Republikánus Párt mindent eldöntő országos konvenciójára pedig augusztusban kerül sor a floridai Tampában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!