hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Olaszország: újabb rengések

2012. 06. 07.
Több mint ötven utórengés tartotta félelemben szerdára virradóra Észak-Olaszország lakóit, akik közül több ezren töltötték sátrakban az éjszakát, mivel féltek visszamenni otthonaikba. A legerősebb rengés 3,54 erősségű volt - egy nappal az után, hogy tizenhatan vesztették életüket, és több mint háromszázan megsebesültek az Emilia Romagna tartományt ismételten sújtó, a Richter-skála szerinti 5,8-es erősségű keddi földrengésben. Mint arról beszámoltunk, tíz nappal korábban ugyanebben a térségben hét áldozatot követelt a földrengés. Szakértők szerint akár hetekig, sőt hónapokig várhatóak utórengések a katasztrófa sújtotta Bologna-Ferrara-Modena háromszögben.

Cavezzo városában a tűzoltók tizenkét órás fogság után élve húztak ki a romok alól egy hatvanöt éves asszonyt, akit a rádőlt szekrény védelmezett meg a további sérülésektől egy ötemeletes lakóépület leomlásakor.

A földrengés súlyos károkat okozott reneszánsz kori épületekben, templomokban és tornyokban. Az olasz kormány vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, miért bizonyultak a vártnál sokkal gyengébbnek a modern építmények.

 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!