hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kézikönyv terroristáknak
Ha félsz, gondolj a szüzekre

2012. 05. 18.
Kézikönyv angol nyelven azoknak a nyugati állampolgároknak a szá­mára, akik csatlakozni kívánnak az al-Kaidához – a nemrég nyilvános­ságra került írás arra is tanácsokat ad, hogyan lehet felülkerekedni a dzsihadista lét nehézségein és veszélyein.

Tisztálkodj rendszeresen, ne használj mobiltelefont, és ha zavar a felderítő robotrepülők hangja, gondolj a paradicsomban rád váró szüzekre – int a kézikönyv, amely nem sokkal azután került nyilvánosságra az interneten, hogy kiderült: egy brit kettős ügynök beépült a terrorszervezet jemeni szárnyába, és sikerrel csempészte ki a fehérneműbe rejtett robbanószerkezet legújabb verzióját, átadva azt a CIA-nak (Bomba alsó. Hetek, XVI. évf. 19. szám).
A „nélkülözhetetlennek” titulált írás az amerikai születésű Samir Khan munkája. Khan az al-Kaida legveszélyesebbnek tartott jemeni szárnyának legfőbb propagandistája volt szeptemberi haláláig, amikor egy dróntámadásban végeztek vele és a szervezet fő ideológusával, Anvar al-Avlakival. 
Saját tapasztalatát megosztva Khan elmondja, hogy csatlakozása előtt azt hitte, ideje nagy részét harcban fogja tölteni. „A valóság azonban teljesen más” – állítja.
A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy a terrorista jelöltek gyakran kényszerülnek hosszú időt eltölteni egy szűk szobában, társaikkal összezárva. Ezért különös jelentőséget tulajdonít a tisztálkodásnak és a rendszeres takarításnak.
„Nem számítanak az izmok, a gyors futás, az erős lábak – bár mindezekre szükség lesz” – jegyzi meg Khan. Mindezeknél sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a kitartásnak és a türelemnek, amellyel le lehet győzni az ellenséget. Khan nyilvánvaló célja meggyőzni a nyugati terroristajelölteket arról, hogy a legjobban teszik, ha otthon maradnak, és saját környezetükből indítanak támadásokat. Ennek érdekében elrettentő példaként részletezi, hogy a terroristáknak gyakran a homokban, fűben vagy köveken kell aludnia. Az egyik afganisztáni táborról megjegyzi: a kiképzés részeként mezítláb sétáltatják az újoncokat.
„Készülj a legrosszabbra, és reméld a legjobbat” – összegzi mondandóját a szerző, aki szerint a modern dzsihád egyik alappillére a titoktartás. Így aztán arra inti a jelölteket, hogy bizonyos típusú kérdésektől eleve tartózkodjanak a megfigyelés és leleplezés elkerülésére.

Zsarátnok-bomba

Erdtüzek gyújtását célzó komplett útmutatót közöl közelmúltbeli számában az al-Kaida internetes magazinja, az Inspire. A cikk szerzje képekkel és diagramokkal illusztrálva magyarázza el, hol és hogyan érdemes bevetni az úgynevezett „zsarátnok-bombákat”. Számba veszi a megfelel széljárást, az évszakot, a hmérsékletet, hogy a lehet legnagyobb rombolást és legtöbb áldozatot követelje a gyújtogatás. A cikk a konkrét helyek megnevezésétl sem riad vissza – az önjelölt terroristáknak Montana államot ajánlja, ahol az utóbbi években erteljesen növekszik a városon kívül él lakosság létszáma.
A pontos instrukciók a tŐzoltóság aggodalmát is felkeltik, tekintettel az Amerika nagy részét jelenleg érint száraz, meleg idjárásra. Az Inspire magazin a dzsihád számos módszeréhez nyújt rendszeres segítséget: írásokat jelentet meg arról, hogy kell távirányítású bombát készíteni, kézifegyverrel gyakorlatozni, városi merényletet végrehajtani vagy vegyi, illetve biológiai fegyvereket alkalmazni az Egyesült Államokban. (CBN)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!