hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kézikönyv terroristáknak
Ha félsz, gondolj a szüzekre

2012. 05. 18.
Kézikönyv angol nyelven azoknak a nyugati állampolgároknak a szá­mára, akik csatlakozni kívánnak az al-Kaidához – a nemrég nyilvános­ságra került írás arra is tanácsokat ad, hogyan lehet felülkerekedni a dzsihadista lét nehézségein és veszélyein.

Tisztálkodj rendszeresen, ne használj mobiltelefont, és ha zavar a felderítő robotrepülők hangja, gondolj a paradicsomban rád váró szüzekre – int a kézikönyv, amely nem sokkal azután került nyilvánosságra az interneten, hogy kiderült: egy brit kettős ügynök beépült a terrorszervezet jemeni szárnyába, és sikerrel csempészte ki a fehérneműbe rejtett robbanószerkezet legújabb verzióját, átadva azt a CIA-nak (Bomba alsó. Hetek, XVI. évf. 19. szám).
A „nélkülözhetetlennek” titulált írás az amerikai születésű Samir Khan munkája. Khan az al-Kaida legveszélyesebbnek tartott jemeni szárnyának legfőbb propagandistája volt szeptemberi haláláig, amikor egy dróntámadásban végeztek vele és a szervezet fő ideológusával, Anvar al-Avlakival. 
Saját tapasztalatát megosztva Khan elmondja, hogy csatlakozása előtt azt hitte, ideje nagy részét harcban fogja tölteni. „A valóság azonban teljesen más” – állítja.
A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy a terrorista jelöltek gyakran kényszerülnek hosszú időt eltölteni egy szűk szobában, társaikkal összezárva. Ezért különös jelentőséget tulajdonít a tisztálkodásnak és a rendszeres takarításnak.
„Nem számítanak az izmok, a gyors futás, az erős lábak – bár mindezekre szükség lesz” – jegyzi meg Khan. Mindezeknél sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít a kitartásnak és a türelemnek, amellyel le lehet győzni az ellenséget. Khan nyilvánvaló célja meggyőzni a nyugati terroristajelölteket arról, hogy a legjobban teszik, ha otthon maradnak, és saját környezetükből indítanak támadásokat. Ennek érdekében elrettentő példaként részletezi, hogy a terroristáknak gyakran a homokban, fűben vagy köveken kell aludnia. Az egyik afganisztáni táborról megjegyzi: a kiképzés részeként mezítláb sétáltatják az újoncokat.
„Készülj a legrosszabbra, és reméld a legjobbat” – összegzi mondandóját a szerző, aki szerint a modern dzsihád egyik alappillére a titoktartás. Így aztán arra inti a jelölteket, hogy bizonyos típusú kérdésektől eleve tartózkodjanak a megfigyelés és leleplezés elkerülésére.

Zsarátnok-bomba

Erdtüzek gyújtását célzó komplett útmutatót közöl közelmúltbeli számában az al-Kaida internetes magazinja, az Inspire. A cikk szerzje képekkel és diagramokkal illusztrálva magyarázza el, hol és hogyan érdemes bevetni az úgynevezett „zsarátnok-bombákat”. Számba veszi a megfelel széljárást, az évszakot, a hmérsékletet, hogy a lehet legnagyobb rombolást és legtöbb áldozatot követelje a gyújtogatás. A cikk a konkrét helyek megnevezésétl sem riad vissza – az önjelölt terroristáknak Montana államot ajánlja, ahol az utóbbi években erteljesen növekszik a városon kívül él lakosság létszáma.
A pontos instrukciók a tŐzoltóság aggodalmát is felkeltik, tekintettel az Amerika nagy részét jelenleg érint száraz, meleg idjárásra. Az Inspire magazin a dzsihád számos módszeréhez nyújt rendszeres segítséget: írásokat jelentet meg arról, hogy kell távirányítású bombát készíteni, kézifegyverrel gyakorlatozni, városi merényletet végrehajtani vagy vegyi, illetve biológiai fegyvereket alkalmazni az Egyesült Államokban. (CBN)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!