hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Foglyok a függöny mögött
Miért tesznek okos emberek őrültségeket?

2011. 05. 20.
A szexfüggő embereknél az életmódjuk és titkos szenvedélyeik minden döntésükre hatással vannak – állítja a Heteknek adott interjúban  Dr. Robert Weiss Los Angeles-i szexuálterapeuta, cáfolva azt az Európában elfogadott nézetet, hogy a szexuális viselkedés és a szakmai teljesítmény két külön világ. A világhírű pszichiáter intézetében számos híresség megfordult, Dr. Weiss többek között Tiger Woodsnak is adott tanácsot a szexfüggőségből való gyógyulásra.

Szakemberként mit gondol a Dominique Strauss-Kahn elleni vádakról? Életszerű az, hogy a világ egyik legbefolyásosabb embere ilyen esztelenül viselkedik?

- Nem voltam ott a szállodai szobában, ezért nem tudok állást foglalni abban, hogy mi történt pontosan. Húsz éve foglalkozom azonban befolyásos, hatalomban lévő emberek kezelésével, akiknek a családját vagy a munkahelyi karrierjét szexuális cselekmények dúlták fel. Az így szerzett tapasztalataim alapján számomra teljes mértékben hihetőnek tűnnek a sajtóban megjelent leírások. Bár szakemberként nem szoktam a távolból, a médiában megjelent hírek alapján diagnózisokat felállítani, amikor valakinek olyan előtörténete van szexuális területen, mint ennek az embernek, könnyebben ki merem mondani azt, hogy valószínűleg függőség áll fenn nála.

Nem szokatlan az, hogy azoknál, akiknek az élettörténetében több házasság, munkahelyi zaklatásokról szóló gyanúsítások voltak - különösen, ha ezeket a vádakat elkenték, vagy nem vették komolyan -, ez a probléma olyan erőteljessé válik, hogy egyszer csak mindent elvesztenek, amit addig elértek. A pénzükkel és hatalmukkal el tudták hallgattatni a kritikusaikat, azokat az embereket, akik talán rá tudták volna venni őket arra, hogy változtassanak az életstílusukon és viselkedésükön. Lehet, hogy a környezetükben voltak olyanok, akik jól ismerték őket, de féltették a pozíciójukat attól, hogy konfrontálódjanak a főnökükkel. Így ezek az emberek sokkal messzebb elmennek, mint az átlagemberek, akik hamar komoly bajba kerülhetnek a szenvedélyeik miatt. A hatalom, befolyás és pénz azonban lehetővé teszi, hogy az illető nagyon mélyre kerüljön a problémájában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!