hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Álomesküvő
A britek már a jövőbeli királyt látják Vilmos hercegben

2011. 04. 21.
Napokkal Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvője előtt lázban ég az angol média. A boltokat elárasztották az ifjú pár képével díszített szuvenírek, a sajtó pedig mindennap újabb részletet hoz nyilvánosságra a készülődésről. David Cameron miniszterelnök felhívta az önkormányzatok figyelmét, hogy bürokratikus akadályokkal ne szegjék kedvét az utcabálozni kívánó lakosságnak.

Az elmúlt héten került nyilvánosságra a királyi esküvő meghívottainak névsora. A brit sajtó azonnal le is csapott Kate Middleton nagybátyjának személyére, aki egy két évvel ezelőtt titokban készült filmfelvételen állítólag kokaint fogyaszt, és királyi kapcsolataival kérkedik. A család fekete bárányának számító Gary Goldsmith 2006-ban látta vendégül Vilmos herceget és akkor még barátnőjét ibizai villájában. Goldsmith az eredeti tervek szerint csak a szertartásra kapott volna meghívót, de végül a Buckingham-palotában rendezendő ebédre és az azt követő családi vacsorára is meghívták.

A Middleton család tizenöt tagja mellett több barát, köztük kedvenc nyaralóhelyükről a teniszedző, a jógaoktató és a bártulajdonos is jelen lesz az esküvőn. Vilmos herceg szintén szakított a királyi esküvők hagyományaival, amikor olyan személyeket hívott meg, mint sajtófőnöke, titkárnője és két volt nevelőnője. A jegyesek meghívták egykori partnereiket is, így jelen lesz Kate Middleton két korábbi barátja és William négy volt kedvese.

A sztárvilágból meghívót kapott többek között a Beckham házaspár, Guy Ritchie, Madonna korábbi férje és Rowan Atkinson, alias Mr. Bean is. Mivel az esküvő állami ünnepnek is számít, a kormány kétszáz fős vendéglistával rendelkezik, amelyen még Észak-Korea, Irán és Zimbabwe nagykövetei is szerepelnek, valamint Timur Kuanyshev kazah mágnás, aki nagylelkű adományokkal támogatta a Londoni Királyi Operaházat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!