hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Haláltánc - A technópartit a tragédia után is folytatták

2010. 07. 30.
Valószínűleg a rendőrség és a szervezők is hibáztak Duisburgban, ahol a Love Parade zenei fesztiválon huszonegyen meghaltak, és mintegy ötszázötvenen megsebesültek, közülük többnek állapota válságos. A várakozó tömegben pánik tört ki, az emberek egymást taposva menekültek. Az államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást a Love Parade ügyében. A huszonegy halottból eddig tizenhat személyt azonosítottak. A vasárnap délben összehívott sajtóértekezleten a rendezvény szervezője bejelentette, ez volt az utolsó Love Parade, a jövőben Gelsenkirchenbe tervezett bulit lemondták.

A duisburgi tragédiának nincs magyar áldozata. A német hatóságok azt közölték, hogy a huszonegy áldozat közül heten külföldiek, akik Ausztráliából, Olaszországból, Hollandiából, Kínából, Boszniából és Spanyolországból érkeztek a felvonulásra. Az áldozatok húsz és negyven év közöttiek.

Németországban mindenkit sokkolt a hír. Az államfő az ügy azonnali kivizsgálását követelte, míg mindenki az okokat találgatja. Több szakértő szerint a fesztivált eleve nem lehetett volna megrendezni az egykori teherpályaudvar melletti, viszonylag kis területen, az pedig egyenesen felfoghatatlan, hogy a helyszínre történő be-, illetve kijutás egyetlen tényleges útját egy szűk alagút jelentette. A nyilvánosan is bocsánatot kérő duisburgi főpolgármester szerint ugyanakkor a biztonság megszervezése helytálló volt. A történteket az emberek pánikszerű láncreakciója váltotta ki.

A halál alagútja

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!