hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szexturista miniszter

2009. 10. 15.
Frédéric Mitterrand, a frissen kinevezett francia kulturális miniszter azonnal botrányba keveredett. Miután a miniszter felszólalt Roman Polanski letartóztatása ellen, a szélsőjobb médiabotrányt gerjesztett négy évvel ezelőtt megjelent önéletrajzi regénye kapcsán, amelyben kiállt a szexturizmus mellett, és elismerte, hogy „fiúkért fizetett”.

François Mitterrand néhai francia köztársasági elnök unokaöccse La mauvaise vie (A rossz élet) című önéletrajzi könyvében arról számol be részletesen, hogy milyen élményt jelentettek számára az ázsiai bordélyházakban tett látogatásai. Szavai szerint a fiatal - és értelemszerűen kiskorú - férfi prostituáltakhoz való vonzalma azután is megmaradt, hogy megismerte „ennek a kereskedelemnek a borzalmas részleteit". „Szokásommá vált, hogy fiúkért fizetek" - írja. „A rendkívül vonzó és azonnal elérhető fiatal fiúk pazar választéka láttán eluralkodik rajtam a vágy." Majd részletesen ecsetelve bemutatja a thai és indonéz férfibordélyok világát.

A 2005-ben megjelent és rögtön bestsellerré lett könyvből Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen francia szélsőjobboldali politikus lánya olvasott fel részleteket két hete a francia köztelevízió szexuális bűnözéssel foglalkozó egyik műsorában. Le Pen azt követően fejezte ki felháborodását, hogy Mitterrand éles hangon kelt Roman Polanski filmrendező védelmére, akit Svájcban tartóztattak le nemrég, hogy az Egyesült Államokban bíróság elé állítsák egy 13 éves kislányon 1977-ben elkövetett nemi erőszakért. Polanski ellen indított eljárása miatt kegyetlenséggel vádolta meg az Egyesült Államokat. „Ahogy van egy olyan Amerika, amelyik nagylelkű, és amelyiket szeretünk, úgy van egy olyan Amerika is, amelyik félelmetes, és ez az az Amerika, amelyik most megmutatta az arcát" - nyilatkozta.

A szélsőjobb mellé felzárkózott a baloldal is, és már közösen követelik Mitterrand menesztését. Mindez komoly fejfájást okoz Nicolas Sarkozy elnöknek, aki a „politikai nyitottság" jegyében a 63 éves Mitterrand személyében nemcsak egy újabb szociális minisztert emelt be középjobb kormányába, de személyében az első olyan francia minisztert nevezte ki, aki homoszexualitását nyíltan vállalja. A helyzet annál is kellemetlenebb az elnök számára, hogy választását egyes hírek szerint felesége, Carla Bruni nagyban befolyásolta, mivel a kétes múltú francia first lady folyamatosan azon igyekszik, hogy tágítsa férje kulturális látószögét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!