hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az évtized pere
Sarkozy bosszúja

2009. 09. 25.
Szokatlan vádlók és vádlottak fognak felvonulni a következő egy hónapban zajló per során a francia büntetőjogi bíróság előtt, hogy a taláros testület kiderítse, vagy legalábbis megpróbálja kideríteni, ki is állhat az eddig minimum három történelmi bukást okozó botrány mögött.

Látszatra mindössze egy névtelen feljelentési ügy az egész. Egy azon több ezer rossz szándékú ügy közül, amelyek minden évben elárasztják a bíróságokat egy olyan országban, ahol - a politika, az igazságszolgáltatás és a rendőrség ösztönzésére - művészeti ággá nőtte ki magát a névtelen levél írása.

Egy ilyen levélből lett a Clearstream-ügy is, ami szeptember 21. és október 23. között már-már színpadi keretek között fogja felvonultatni (a párizsi Igazságügyi Palotának abban a termében, ahol anno Marie Antoinette királynét is halálra ítélték) a politikai élet színe-javát, a gazdasági körök

elit­jét, az ügyvédek krémjét, a bírói kar csúcsát, no és persze néhány gazembert is - írja vezércikkében a La Tribune francia lap. Ha pedig bekalkuláljuk a fellebbezéseket és ellenfellebbezéseket, akár évekig is eltarthat az igazságügyi „show".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!