hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 07. 18.
Légi katasztrófa Iránban

168 ember vesztette életét, miután Teherán közelében a földbe csapódott a Kaszpi Légitársaság Tupoljev típusú repülőgépe. A Jerevánba tartó orosz gyártmányú gép szerdán, nem sokkal felszállás után zuhant le az iráni fővárostól északnyugatra. Szemtanúk szerint a gép farka már a levegőben kigyulladt, és a gép a saját tengelye körül forogva csapódott a földbe, földrengésszerű robajjal. Az elmúlt hat év legsúlyosabb légi katasztrófáját senki nem élte túl.

Al-Kaida-üzenet Pakisztánnak

Legfrissebb videóüzenetében Pakisztánnak küldött fenyegetést Ajman al-Zavahiri, az al-Kaida második számú vezetője. Arra figyelmeztette Pakisztán lakosságát, hogy az amerikai beavatkozás az ország életébe komoly veszélyt jelent az ázsiai ország jövőjére és létére. Ezért felszólította „muzulmán testvéreit", hogy támogassák a muszlim milicistákat, és szálljanak szembe az amerikai hadsereggel, amit ha nem tesznek meg, méltán számíthatnak Allah büntetésére.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!