hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pedofilvédő abortuszklinikák
Egy fiatal lány bátor leleplezése

2009. 06. 05.
Hátizsákjába rejtett kamerával készített titkos felvételeket egy amerikai egyetemista lány az abortuszklinikák működéséről. Lila Rose 20 éves történelem szakos diák célja az volt, hogy leplezze „azokat az adófizetők által finanszírozott szervezeteket, amelyek eltussolják a szexuális visszaéléseket”.

Rose magát tizenéves tinilánynak kiadva ment el több a Planned Parenthood („Tervezett szülőség") szervezet klinikájára, amely az Államokban a legnagyobb egészségügyi intézményhálózat, ahol műtéti abortuszt végeznek. Rose szerint a klinika tanácsadói rutinszerűen mulasztják el, hogy hivatalból bejelentést tegyenek a tudomásukra jutott nemi erőszakról, sőt gyakran arra veszik rá őket, hogy hazudjanak a korukról vagy partnerük személyazonosságáról. (Az Egyesült Államokban fiatalkorúak nem létesíthetnek szexuális kapcsolatot felnőtt korúakkal, ezért az egészségügyi intézményeknek hivatalból jelezniük kell, amikor olyan fiatal lányok jelentkeznek náluk, akiket idősebb emberek ejtettek teherbe.)

Rose először két évvel ezelőtt, 18 évesen ment be egy abortuszklinikára, ahol olyan 15 éves lánynak adta ki magát, akit 23 éves barátja teherbe ejtett. Akkor a tanácsadók arra ösztönözték, hogy magasabb életkort mondjon be, csak hogy ne kelljen kiskorú megrontásáról hivatalos jelentést tenniük. Egy másik klinikán pedig egyből abortuszra akarták kényszeríteni. Később még hat másik klinikára is elment. A tanácsadásokról felvételt készített, amelyeket nonprofit szervezetének, a LiveAction.org internetes oldalán közzé is tett.

„A Planned Parenthood klinikák úgy tekintenek ezekre a lányokra, mint megoldandó problémákra: »megcsináljuk neked az abortuszt, aztán mehetsz a dolgodra«, amivel két életet is tönkre tesznek: egyrészt egy meg nem született életet pusztítanak el, másrészt a fiatal lányt visszaküldik az őt kihasználó helyzetbe" - nyilatkozta Rose.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!