hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2007. 01. 10.
Ufót láttak Chicagóban A United Airlines légitársaság több munkatársa azt állítja: egy titokzatos, csészealj formájú tárgyat láttak novemberben az O’Hare Repülőtér felett lebegni. A beszámolók szerint az azonosítatlan tárgy a terminál épülete felett lebegett kivilágítatlanul, majd a felhőkön át felfelé távozott. A Szövetségi Légiközlekedési Felügyelet (FAA) szerint valóban érkezett bejelentés az irányítótoronyhoz az ismeretlen tárgyról, de a légiforgalom irányítói nem láttak semmit, és a radar sem jelzett semmi rendkívülit. Az FAA szóvivője szerint csupán egy rendkívüli időjárási jelenségről van szó: az alacsonyan lévő felhőzetről visszatükröződő reptéri világítás csaphatta be a dolgozók szemét. (Chicago Herald Tribune)

2007 a legforróbb év lesz

A globális felmelegedés és az El Niño-rendszer együttes hatásaként 2007
várhatóan az egyik legmelegebb év lesz a Földön, amelynek messzeható
következményei lesznek bolygónkra – állítja Phil Jones brit éghajlatszakértő. Az
El Niño nevű jelenség 2-7 évente jelentkezik, következményeként a hőmérséklet
megnövekszik a Földön. Legutóbb 1997-98-ban észlelték, amikor is több mint 2000
ember halálát okozta, és 20 milliárd angol fontnyi kárt keletkeztetett
világszerte. A Meteorológiai Világszervezet (WMO) szerint az El Niño most 1,5
Celsius-fokkal növelte meg a tengerhőmérsékletet, ami legrosszabb esetben 18
hónapon át tartó szélsőséges időjárási jelenségekhez vezethet.

Nő Izrael népessége

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!