hetilap

Hetek hetilap vásárlás
John és Ernesto akadályozzák az Atlantist

2006. 09. 05.
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA közölte: szeptember 6-a a legkorábbi időpont, amikor újból megkísérelhetik a Atlantis űrsikló indítását a Nemzetközi Űrállomásra. A NASA vasárnapra tervezte a felszállást, amelyet először az indítóállásba csapódott villám, majd az Ernesto trópusi vihar közeledése miatt halasztottak el. A hivatal még szeptember 7-e előtt végre akarta hajtani az indítást, mert utána már zavarhatja azokat az orosz terveket, amelyek szerint felbocsátanak egy Szojuz űrhajót a Föld körül keringő űrlaboratóriumhoz. A két jármű ugyanis együtt „közlekedési dugót” okozhat az űrállomáson.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!