hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újabb cunami Indonéziában

2006. 07. 25.
Nagy erejű földrengés rázta meg Jáva délnyugati partjai mentén az Indiai-óceánt. A lökések után 2-3 méteres hullámok lepték el a sziget partjait. A cunami következtében egyes források szerint több mint ötszázan vesztették életüket, és négyszáznál is több a sérült. Az eltűntek száma meghaladja a százat, több, mint 54 ezer embert kellett kitelepíteni. A Nemzetközi Cunami Információs Központ szökőár-figyelmeztetést adott ki 45 perccel azután, hogy Dzsakartától délre észlelte a 7,7-es erősségű földrengést. Az indonéz hatóságok azonban nem továbbították a figyelmeztetést a térségbe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!