hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Engedélyezték a holland pedofil pártot

2006. 07. 25.
Egy holland bíróság döntése szerint a pedofilek által májusban alapított pártot nem lehet betiltani, mivel ugyanolyan joga van a létezéshez, mint bármely más pártnak, ezenkívül pedig a demokratikus szabadságjogok rájuk is vonatkoznak. A Testvéri Szeretet, Szabadság és Különbözőség Pártja (PNVD) fő kampánytémái közé tartozik a törvényes kor 16 évről 12 évre történő csökkentése, és a gyermekpornográfia, valamint az állatokkal való szexuális kapcsolat legalizálása. A pedofilek ellen kampányoló Solace nevű csoport a párt betiltásáért indított harcot, mondván, hogy a párt sérti a gyermekek jogait, nézetei pedig veszélyeztetik egy demokratikus állam társadalmi normáit és értékeit. A holland bíróság szerint azonban „a szólásszabadság, a gyülekezési szabadság stb. tekintendők a demokratikus jogállam alapjainak, és a PNVD-nek is joga van ezekhez”. A gyermekek jogaiért kampányoló No Kidding nevű csoport szerint azonban a szólásszabadság nem abszolútum, és felszólította a holland kormányt a cselekvésre. (Reuters)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!