hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Orosz koncepciós perek

2006. 06. 06.
Oroszországban a közelmúltban a szovjet időket idéző letartóztatási hullám kezdődött a Kremlhez képest másképpen gondolkozó politikusokkal szemben, a közvélemény felháborodása és tiltakozása nélkül. Az eset a harmincas évek represszióját idézi. A volgográdi polgármester, Jevgenyij Iscsenko őrizetbe vételének politikai motívuma azzal magyarázható, hogy nézetkülönbsége volt Putyin elnök pártjával, ahogy a múlt héten letartóztatott nyenyecföldi kormányzónak, Alekszej Barinovnak is. Iscsenko márciusban nem nevezte ki a volgográdi Egységes Oroszország párt helyi vezetőjét, ami miatt kizárták a pártból. A Szövetségi Törvényhozásban négy szenátor adta be lemondását. Úgy tűnik, a Kremlben nem tudtak megszabadulni a volt szovjet reflexektől: az ex-KGB-s elnök a pályafutása kezdetén megszokott eszközöket újra feleleveníti politikai ellenfeleivel szemben.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!