hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lukasenkót nem látják szívesen

2006. 05. 23.
Szorul a hurok a belorusz elnök, Lukasenko körül: a Nyugat legiti-mitását kérdőjelezi meg, Oroszország pedig gazdasági nyomást gyakorol rá. Nem kaphat beutazási engedélyt az EU-tagállamokba, és befagyaszthatják külföldi bankszámláit is. Oroszország emellett bejelentette, hogy a jövőben jelentősen emelik az energiahordozók árát. Az orosz nyomás feltehetőleg szomszédja szuverenitásának megszüntetésére irányul: az áremelés hatására összeomolhat a belorusz gazdaság. Egy kremlbeli forrás azt nyilatkozta: „Fehéroroszország számára az egyetlen alternatíva, ha orosz árakon akar gázhoz jutni, az, hogy belép az Orosz Föderáció kötelékébe.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!