hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kutatható a náci irattár

2006. 04. 25.
Németország kutathatóvá tette a náci nyilvántartásokat, amelyek a holokauszt alatt üldözött vagy meggyilkolt 17 millió zsidó és munkaszolgálatos adatait tartalmazzák. A német igazságügy-miniszter együttműködéséről biztosította az amerikai Holokauszt Emlékmúzeumot, ami azt jelenti, hogy a Bad Arolsenben tárolt 30-50 millió dokumentum hozzáférhető a történészek és a túlélők számára. A gyűjteményt eddig csak a Vöröskereszt használhatta a második világháborúban eltűnt személyek felkutatására, egyébként nem volt nyitott a nyilvánosság vagy az összesen tizenegy országból származó túlélő számára, mivel az ország magánügynek tartotta ezeket a dokumentumokat.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!