hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Homokvihar Pekingben

2006. 04. 25.
336 ezer tonna por öntötte el Pekinget egyetlen nap alatt. Az előrejelzéseknek megfelelően kedden és szerdán is folytatódott a fojtogató homokvihar, amelynek következtében Mongólia és Északnyugat-Kína sivatagjainak homokja az északon fekvő kínai városokat temette maga alá. A pekingi meteorológusok jódkapszulák felhőkbe lövésével próbáltak kétségbeesetten mesterséges esőt előidézni, kevés sikerrel. A jelenlegi homokvihar már a nyolcadik ebben az évben, ami drasztikus az átlagos évi hathoz képest. A rendkívül egészségtelen levegőminőség miatt ráadásul igen kellemetlen helyzetbe került a főváros, mivel Kína a 2008-as nyári olimpia házigazdája. Kérdésessé vált, hogy vajon tudja-e majd biztosítani a tiszta levegőt arra az 56 napra.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!