hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Óriásmecset épülhet Londonban

2005. 12. 06.
Egy negyvenezer férőhelyes mecset építését javasolják a 2012-es olimpiai játékokra Londonban. A mecset teljesen modern stílusú, háromemeletes épület lenne. Az építés kezdeményezői azt remélik, hogy a mecset és a környező épületek összesen hetvenezer ember befogadására lesznek alkalmasak. A kelet-londoni épülettömb a legnagyobb vallási épület lenne Nagy-Britanniában. A legnagyobb keresztény templom jelenleg a liverpooli anglikán katedrális, mely háromezer férőhelyes. Abdul Khalique, a Tablighi Dzsamaat iszlám missziós csoport egyik vezetője szerint ez a jövő mecsetje lesz, amely hozzátartozik a brit "tájhoz", és azt szeretnék, hogy a csoport új angliai központja legyen. A Tablighi Dzsamaat ellen a szeptember tizenegyediki események óta több vizsgálat is folyt. Olyan vádak hangzottak el, hogy az al-Kaida számára toboroznak embereket, szélsőséges iszlám nézeteket terjesztenek, és a július 7-ei londoni merénylők közül az egyik tag rendszeresen járt a csoport mostani székházába. (N. Cs.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!