hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mediterrán félsiker

2005. 12. 06.
Kétnapos csúcstalálkozón igyekeztek a Földközi-tenger menti országok és az EU-tagállamok közös álláspontra helyezkedni a terrorizmus elleni harcban, valamint az illegális bevándorlókat illetően Barcelonában. Habár kizárólag Mahmúd Abbász palesztin vezető, és Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök jelent meg a meghívott unión kívüli országok vezetői közül, Javier Solana, az EU külpolitikai vezetője nagy sikernek nevezte a csúcsot. 

Az ilyenkor szokásos zárónyilatkozat is hiányzott, mivel a résztvevők nem tudtak közös nevezőre jutni még a terrorizmus fogalmának definiálásában sem. Míg Izrael és az EU-tagországok a terrorizmus minden megnyilvánuló formáját elítélendőnek nyilvánítanák, tekintet nélkül a cselekmény hátterére, addig az arab résztvevők ebből kivennék a külföldi megszállókkal szembeni ellenállást. Az illegális bevándorlás kérdésében egy ötéves tervet hívtak életre, amellyel csökkentenék a bevándorlók számát, és vissza kívánják szorítani az emberkereskedők tevékenységét. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!