hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Libanoni leszámolás

2005. 12. 20.
Szerdán több tízezren kísérték végső útjára Bejrútban Dzsebran Tueni keresztény képviselőt és neves újságírót, aki hétfőn bombamerénylet áldozata lett. A keresztényekből és muzulmánokból álló tömeg libanoni zászlókat lengetett és Szíria-ellenes jelszavakat kiabált a város egyik központi terén, ahol március 14-én Tueni mintegy egymillió ember előtt követelte a szíriai csapatok kivonását.

A hétfői terrortámadás már a negyedik volt abban a politikai indíttatású robbantás-sorozatban, melyeknek olyan prominens személyek voltak a célpontjai, akik a Szíria-barát kormánnyal szemben az ellenzéket támogatták és a szíriai befolyás gyengítését követelték. Rafik Hariri miniszterelnököt február 14-én gyilkolták meg Bejrútban, majd Tuenin kívül még két ismert, Szíriát rendszeresen bíráló újságírót likvidáltak az elmúlt hónapok során. Sokan emiatt úgy vélik, hogy Szíria áll a merényletek mögött, amit azonban Damaszkusz határozottan cáfol. A hatóságok mindeddig senkit nem tartóztattak le a merényletekkel kapcsolatban.
(Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!