hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vatikáni korlátozás

2005. 11. 29.
A Vatikán számára mindazok a homoszexuális emberek, akik szexuálisan aktívak vagy támogatják a "melegkultúrát", nemkívánatos személyek a papságon belül, hacsak nem hagytak fel homoszexuális beállítottságukkal legalább három éve – derül ki egy olasz katolikus hírügynökség honlapján közzétett dokumentumból, amelyet XVI. Benedek pápa írt alá. 

A régen várt, egyházi források által is hitelesnek minősített nyilatkozatot hivatalosan várhatóan a hónap végén teszik közzé. A nyilatkozat szerint "az egyház mélyen tiszteli a szóban forgó személyeket, azonban nem fogadhatja el, hogy a szemináriumoknak és a szerzetes rendeknek homoszexuális életmódot folytató, azzal egyet értő vagy a »melegkultúrát« támogató személyek legyenek a tagjai". Az ilyen gondolkodásmód súlyos akadályt jelent a nők és férfiak közötti kapcsolatok helyes alakításában, emiatt nem hagyhatók figyelmen kívül ennek negatív következményei – olvasható a nyilatkozatban. (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!