hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Összeállt a nagykoalíció

2005. 11. 22.
Németország történetének második nagykoalícióját a jövendőbeli kormánypártok elsöprő többséggel szavazták meg hétfőn. A szavazások a Berlin-München-Karlsruhe "egyenlő oldalú háromszögben" zajlottak, szinte ellenszavazat nélkül. 

Angela Merkel 116 kereszténydemokrata küldött előtt jelentette be, hogy vége a hétéves ellenzéki politizálásnak, itt az ideje, hogy tegyenek végre valamit. Edmund Stoiber (CSU) teljes támogatásáról biztosította a koalíciót, pártja pedig ellenszavazat és tartózkodás nélkül adott zöld utat az új kormánynak. Stoiber bocsánatot kért váratlan visszalépéséért, amelyet a következő szavakkal kommentált: "úgy szenvedek, mint egy kutya". Az SPD küldöttei nyílt szavazással nyilvánították ki, hogy Franz Müntefering pártelnököt kívánják a kormány alkancellári és munkaügyi miniszteri posztjain látni, valamint egy ellenszavazattal megerősítették a többi delegált minisztert is. A gyűlésen Schröder kancellár arról biztosította a pártot, hogy a továbbiakban is a korábbi "jó úton" kíván haladni a párttal együtt, de szabadon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!