hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nürnbergi évforduló

2005. 11. 29.
A nürnbergi perek 60. évfordulóján az egykori résztvevők emlékeztek meg Nürnbergben a világ történetében először felállított nemzetközi háborús bíróság tevékenységéről, amely huszonegy náci vezető ügyében ítélkezet 1945-ben. Ezzel egy időben Moszkvában bejelentették: ellopták Hitler egykori pártjelvényét, amelyet a volt KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat állított ki Oroszországban, a második világháború befejeződésének 60. évfordulója alkalmából megrendezett kiállításon. 

Az aranyból készült, hátoldalán az "egyes számú" felirattal jelölt náci pártjelvényt – a beszámolók szerint – az éj leple alatt egy profi betörő tulajdonította el a kiállítási teremből. Orosz szakértők szerint a relikvia értéke a hárommillió eurót is elérheti. A nyomozók szerint az illető valószínűleg megrendelésre dolgozott: nem kizárt, hogy az elmúlt öt évben egyre nagyobb aktivitást tanúsító orosz neonáci csoportok egyike rendelte el az akciót. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!