hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nürnbergi évforduló

2005. 11. 29.
A nürnbergi perek 60. évfordulóján az egykori résztvevők emlékeztek meg Nürnbergben a világ történetében először felállított nemzetközi háborús bíróság tevékenységéről, amely huszonegy náci vezető ügyében ítélkezet 1945-ben. Ezzel egy időben Moszkvában bejelentették: ellopták Hitler egykori pártjelvényét, amelyet a volt KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat állított ki Oroszországban, a második világháború befejeződésének 60. évfordulója alkalmából megrendezett kiállításon. 

Az aranyból készült, hátoldalán az "egyes számú" felirattal jelölt náci pártjelvényt – a beszámolók szerint – az éj leple alatt egy profi betörő tulajdonította el a kiállítási teremből. Orosz szakértők szerint a relikvia értéke a hárommillió eurót is elérheti. A nyomozók szerint az illető valószínűleg megrendelésre dolgozott: nem kizárt, hogy az elmúlt öt évben egyre nagyobb aktivitást tanúsító orosz neonáci csoportok egyike rendelte el az akciót. (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!