hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Külföldi jogvédők tiltólistán

2005. 11. 29.
Az orosz parlament alsó háza a héten kezdeményezte egy olyan törvénytervezet elfogadását, amely megtiltaná, hogy külföldi alapítású emberi jogi szervezetek tevékenykedjenek az országban. "A törvény nyilvánvaló célja a civil szervezetek ellehetetlenítése" – véli Holly Carnter, a Human Rights Watch amerikai emberi jogi szervezet regionális igazgatója, akinek a véleményében számos más civil szervezet képviselői is osztoznak. 


Vlagyimir Putyin még a nyáron a civil szervezetek tudomására juttatta, hogy Oroszország nem fogja megengedni, hogy külföldi szervezetek politikai tevékenységet finanszírozzanak az országban. Ismeretes, hogy a civil szervezetek jelentős szerepet játszottak abban, hogy az elmúlt időben több volt szovjet köztársaságban is, például Grúziában, Ukrajnában és Kirgisztánban ellenzéki vezetők kerülhettek hatalomra. (Sz. N.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!