hetilap

Hetek hetilap vásárlás
750 korbácsütés a Bibliáért

2005. 11. 22.
Egy szaúdi bíróság negyven hónap börtönre és 750 korbácsütésre ítélt egy tanárt "a vallás kigúnyolásának" vétsége miatt, miután a tanár a Bibliáról beszélt, és a zsidókat dicsérte diákjai előtt – jelentette egy szaúd-arábiai napilap múlt vasárnap. Az al-Madina lap szerint Mohammad al-Harbi középiskolai tanárt nyilvánosan fogják megkorbácsolni, azt követően, hogy tanártársai és diákjai feljelentették, mivel "gyanús ideológiát terjesztett, kigúnyolta a vallást, azt állította, hogy a zsidóknak igazuk van, a diákjainak az evangéliumról beszélt" – írja a lap, amely nem részletezi tovább a vádat. Szaúd-Arábiában, az iszlám szülőhazájában ma is az iszlám legszigorúbb, vahabita irányzata az uralkodó, és minden egyéb vallás gyakorlása tilos. Az Egyesült Államok múlt héten kiadott jelentése, mely a vallásszabadság helyzetét értékeli a világban, elítélte Szaúd-Arábiát azért, mert a "vallásszabadság gyakorlását kizárólag az uralkodó szunnita iszlám követői számára teszi lehetővé, mindenki más számára azonban megtiltja".
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!