hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rengésre rengés

2005. 10. 25.
Miközben India és Pakisztán a kasmíri határ megnyitásának részleteiről vitatkozik, két erős utórengés rázta meg Dél-Ázsia földrengés sújtotta térségét szerdán, mely föld-csuszamlásokat is eredményezett. Az első rengés 5,8-as erősség? volt, mely az október 8-ai földrengés epicentruma közeli vidékét érte. Ezt követte negyvenöt perccel később ugyanezen a területen egy 5,6-os erősség? földmozgás. Az első utórengés földcsuszamlást okozott Balakotban, mely a nagy földrengés során is óriási károkat szenvedett. Egy másik földcsuszamlás egy Muzaffarabadból kivezető utat zárt el. A földmozgások pánikot keltettek a több, mint hárommillió túlélő között, akik az épületekből kifutva a nyílt mezőkön próbáltak menedéket találni. Félő azonban, hogy a korábbi földrengésben megsérült épületek az utórengések következtében összeomolhatnak. Egyes becslések alapján az áldozatok száma megközelíti a nyolcvanezret. Annak ellenére, hogy több ország helikopterei segédkeznek a mentésben, körülbelül félmillió túlélőhöz, leginkább Kasmír pakisztáni részén, egyáltalán nem jutott el semmilyen segítség. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!