hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zarkavi palesztin tanítványai

2005. 10. 04.
Az izraeli titkosszolgálat értesülései szerint a Hamasz egyes sejtjei újabb támadásokat terveznek izraeli célpontok ellen annak ellenére, hogy az iszlámista szervezet vezetése hivatalosan továbbra is tarja magát az erőszaktól való tartózkodáshoz. Ezt az értesülést már alá is támasztotta a Hamasz, mikor a múlt héten elrabolta, majd kivégezte Sasson Nuriel jeruzsálemi lakost. Nuriel holttestét hétfőn találták meg Ramallah közelében, időközben pedig a Hamasz nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen az iraki emberrablásokhoz hasonlóan a megkötözött kez? és betakart arcú Nuriel látható, amint fogvatartói utasítására arab nyelven arra kéri az izraeli kormányt, hogy életéért cserébe engedje szabadon az összes bebörtönzött palesztint. A Hamasz nyilatkozatában kijelenti, hogy az izraeli hadsereg e héten végrehajtott tömeges letartóztatási akciójára adott reakcióként végezte ki Nurielt, figyelmeztetve Izraelt, hogy "ez még csak a kezdet", ugyanis további emberrablásokkal fenyeget a terrorszervezet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!