hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bush bevállalja

2005. 09. 20.
George W. Bush amerikai elnök kedden magára vállalta a teljes felelősséget azokért a mulasztásokért, melyek a szövetségi kormányt terhelik a Katrina hurrikán pusztítására adott válaszlépések kapcsán. Az elnök újságírói kérdésre adott válaszában elismerte, hogy a katasztrófa ráirányította a figyelmet azokra a kérdésekre, melyek a kormányzat azon képességét firtatják, hogy mennyire tudja kezelni a természetes katasztrófák és a terrortámadások kiváltotta helyzeteket.

"Országunk érdeke, hogy kiderítsük, mit hibáztunk, hogy a következő alkalommal jobb választ tudjunk adni – mondta az elnök, majd hozzátette: – "Nem védem a kialakult helyzetet, de védem azokat az embereket, akik a frontvonalban küzdenek most is azért, hogy életeket mentsenek." A kormányzat teljesítőképességével szemben megfogalmazott kritikákat és népszerűségi mutatójának mélyrepülését látva Bush csütörtökön (lapzártánk után) negyedszerre is ellátogat Louisianába, ahol az ország lakosságához címzett beszédében bővebben is reagálni kíván az elmúlt hetek eseményeire.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!