hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fekete hónap

2005. 08. 30.
A polgári repülés utóbbi évtizedének legtragikusabb hónapjává vált az idei augusztus, miután a héten újabb utasszállító repülőgép zuhant le Dél-Amerikában. A perui járat valószínűleg műszaki okok miatt járt szerencsétlenül az őserdő felett. A zuhanást a gépen utazó 100 embernek több mint a fele, 52 ember sérülésekkel ugyan, de túlélte. 

Augusztus elején az Air France torontói járatát érte szerencsés kimenetelű baleset (a gép túlfutott a leszállópályán, majd két perc múlva kigyulladt, de időközben az összes utast sikerült kimenteni), a Helios ciprusi járatának és egy venezuelai utasszállítónak a katasztrófáját azonban senki nem élte túl. Ez utóbbi két tragédia kapcsán tovább folynak a vizsgálatok, hogy tisztázzák: mi okozta a hajtóművek váratlan leállását. A görög hatóságok továbbra sem hozták nyilvánosságra, hogy a ciprusi gépet kísérő vadászrepülők pilótái mit láttak és tettek a zuhanás előtti 23 percben, azt azonban közölték: minden utas életben volt a becsapódás pillanatában. Ez cáfolja a korábbi híreket, miszerint az emberek még a levegőben megfulladtak vagy megfagytak volna. Augusztus 20-án kis híján katasztrófa történt a magyar légtérben is: két külföldi utasszállító veszélyes közelségbe került, amikor egy irányba haladva alig 60 méteres szintkülönbséggel ugyanarra a légifolyosóra terelték őket. (AFP–Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!