hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aláírásgyűjtés Tajvan ügyében

2004. 03. 22.
Lehet, hogy egy maroknyi szavazat dönt a hétvégén sorra kerülő tajvani elnökválasztáson, olyan szoros a verseny a Kínától való függetlenséget pártoló jelenlegi elnök, Csen-Suj-Pien és ellenfele, az "Egy Kína" elvet képviselő Lien-Csan között. A választással egy időben népszavazást is tartanak, szintén a függetlenség kérdésében. A szigetet az ország egyik tartományának tekintő pekingi kormány külföldön is támogatókat keres. A héten Budapesten a Magyarországon élő kínaiak három szervezete tartott közös aláírásgyűjtést a tajvani szeparatista törekvések ellen, amelyet mint Peng Haiqiu, a kínai nagykövetség első titkára lapunknak elmondta "több ENSZ-határozat is elítélt már". (M. P.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!