hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Babonás liliomtiprók

2002. 08. 04.
Újabb megrázó, gyermekek elleni bűncselekményekről számolt be Dél-Afrikából a Reuters hírügynökség. A héten egy minden eddiginél fiatalabb, alig hatnapos csecsemőt erőszakolt meg egy ismeretlen elkövető. Az újszülött túlélte a brutális támadást, egy kilenc hónapos csecsemő azonban hasonló támadás után életveszélyes állapotba került. Az elképesztő esetek nem egyediek: Dél-Afrikában évente tízezrével rontanak meg gyerekeket. A gyerekek elleni szexuális támadások egyik oka, hogy a katasztrofális AIDS-helyzet miatt csak a szüzeket tartják biztos partnereknek az országban. A fekete férfiak között egy olyan babona is él, hogy az ilyen kislányokkal való közösülés egyenesen gyógyítja a betegséget. Dél-Afrikában az elmúlt egy év alatt nyolcvan százalékkal nőtt a gyermekek ellen elkövetett erőszakos szexuális bűnesetek száma. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy minden nyolcadik ember HIV-pozitív. Tízezrével esnek áldozatul gyermekek a féktelen vágyaknak Fotó:Reuters

Tavaly novemberben tárgyalták annak a hat huszonnégy–hatvanhat év közötti férfinak az esetét, akik egy vidéki településén csoportosan megerőszakoltak egy alig egyéves kislányt. A Csenpang, vagyis "Remélj" névre keresztelt kislány tizenhat éves édesanyja állítólag vásárolni ment, s ezért a szomszédokra bízta a gyermeket – ekkor kerülhetett sor a szerencsétlenségre. 

A huszonegy éves, munkanélküli apa mindannyiukat jól ismeri. A család a dél-afrikai Upington külvárosában él, ahol minden férfi szeretőt tart, ahol azt a kevés pénzt, ami van, drogokra és alkoholra költik, és ahol a kiskorú lányokkal való szexuális kapcsolat teljesen "bevett gyakorlat".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!