hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leányanya a családügyért
Stoibert ragaszkodik tanácsadójához

2002. 07. 07.
Edmund Stoiber, a németországi konzervatívok kancellárjelöltje támogatói ellenkezését figyelmen kívül hagyva szerdán egy második gyermekét váró, egyedülálló anyát nevezett ki családügyi tanácsadójának.Edmund Stoiber tárt karokkal a bírálók előtt Fotó: Reuters

A huszonnyolc éves Katherina Reichétől a család és hivatás összeegyeztethetőségével kapcsolatos kérdésekben vár kampányjavaslatokat. Számos konzervatív értékeket valló embert felháborított ezzel, mert szerintük egy gyermekét egyedül nevelő hajadon, aki ráadásul második gyermekével várandós, aligha testesítheti meg a hagyományos családeszményt.

A konzervatívok kancellárjelöltje, Stoiber 1968 óta házas, és három gyermeke van. Ellenfele, a szociáldemokrata Gerhard Schröder kancellár, akivel a szeptemberi választáson mérkőzik meg, ellenben négyszer házasodott, csakúgy, mint külügyminisztere, Joschka Fischer.

A nyolc hónapos kismama úgy kommentálta a kinevezése körül támadt vihart, hogy családi ügyekben mindenki saját maga szakértője, és hozzátette: a családról vallott hagyományos elképzelések mára megváltoztak. Elmondta azt is, hogy élettársával hamarosan egybekelnek.

Stoiber választását Reiche jó képességeivel indokolta, és hozzáfűzte: bízik abban, hogy meggyőzően tudja majd képviselni a család érdekeit. A bajor vezető kiemelte: bár Németországban a családok túlnyomó többsége házaspárt jelent egy vagy több gyermekkel, más családmodelleket is tiszteletben kell tartani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!