hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A határidő: szeptember 11.

2002. 06. 30.
Az Oszama bin Laden életben létéről szóló hírek nyomán Washington egyértelművé tette: következő búvóhelyéül egy koporsót látna szívesen – és minél hamarabb. 

Az elmúlt napokban több hír is napvilágot látott arról, hogy Oszama bin Laden, a hírhedt terroristavezér életben van, sőt újabb terrorcselekményre készül. Ezekre válaszul Bush amerikai elnök kijelentette, hogy bin Ladent el kell kapni, méghozzá a Washingtont és New Yorkot ért terrortámadások szeptember 11-i évfordulója előtt – adta hírül az amerikai Time magazin. 

Annak ellenére, hogy amerikai vezető körökben nem tartják valószínűnek, hogy bin Laden halála véget vetne az al-Kaida terrorcselekményeinek, elsődleges fontosságúnak tartják kézre kerítését. Oszama bin Ladennel kapcsolatosan a közelmúltban több olyan hír is napvilágot látott, melyek szerint meghalt egy szaúdi bombázás során, illetve más források szerint vesebetegségben. A Pentagon most kampányt indít bin Laden megtalálására. 

Miközben ismét a terroristavezér elfogásának szándéka tartja lázban az illetékeseket, egy másik adósságuk is maradt az őszről, nevezetesen az anthraxtámadások. Barbara Boxer kaliforniai demokrata képviselő a sajtónak kijelentette: a hatóságok túl sokat foglalkoznak terroristaellenes bürokráciájuk újraszervezésével, miközben túl kevés erőfeszítést szánnak a legfontosabbra: az al-Kaida összezúzására és a hazai anthraxtámadások tetteseinek felkutatására.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!