hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Laura Bush Budapesten

2002. 05. 26.
Laura Bush, az amerikai First Lady kétnapos budapesti látogatása során Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövet kíséretében ellátogatott az Országos Onkológiai Intézetbe is. A két hölgy Texasból ismeri egymás, és nem csupán jó barátok, hanem lelkesen osztják az egészséges életmód és a nők helyzete iránti elkötelezettséget is. "Az erős lélekhez erős test kell" – hangsúlyozta a First Lady az onkológiai intézetben tartott megbeszélésen. 



Fotó: Vörös Szilárd

Mint elmondta, az egészség megőrzéséhez csupán néhány egyszer? változtatásra van szükség az étkezés terén, valamint a minimális testmozgás betartására. Ezenkívül szűrővizsgálatokra, ami különösen fontos a 45 és 65 év közötti nőknél. A rákmegelőzésre kiemelt figyelmet fordít mind Bush elnök felesége, mind a budapesti amerikai nagykövetasszony. Nancy Brinker méltányolta az intézet magas szint? munkáját, ám hozzátette: hazánkban az egyik legmagasabb a halálozási arány a nők körében rákbetegségekben, valamint szív- és érrendszeri betegségekben. Laura Bush az arány javítása érdekében félmillió dolláros adományt ajánlott fel az intézmény részére. (Földvári Katalin)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!