hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sátán bérgyilkosai
Kedvüket lelték az ölésben

2002. 02. 03.
Egy nem mindennapi, szó szerint sátáni kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság ügyét tárgyalta a héten egy németországi bíróság Dortmund közelében. Az ügy ismét ráirányította a német közvélemény figyelmét a közelmúltban is több halálesetet okozó sátánizmus problémájára. 

A 26 éves Daniel Ruda és 23 éves felesége, Manuela saját elmondásuk szerint Nagy-Britanniában találkoztak első ízben vámpírokkal és sátánistákkal, s azóta mindketten aktívan foglalkoznak okkultizmussal. "Két és fél évvel ezelőtt adtam oda a lelkemet a sátánnak" – állítja Manuela, aki férjével együtt naturalisztikus pontossággal írta le kegyetlenkedéseik legapróbb részleteit is a bíróságnak. A gyilkosság elkövetésének tényét ugyan beismerték, ám a felelősséget mindketten tagadták, azt állítva, hogy a sátántól kaptak parancsot emberáldozat bemutatására, ezért ők csak eszközöknek tekinthetők. "Nem gyilkosság volt. Nem vagyunk gyilkosok. Parancsot hajtottunk végre – mondta Manuela, aki a tárgyalásra a punkok körében népszerű gótikus öltözetben jelent meg, félig leborotvált fején fordított kereszt tetoválással. – A sátán parancsolta. Nekünk meg engedelmeskednünk kellett. Nem volt ebben semmi rossz. Ennek egész egyszerűen meg kellett történnie. Biztosak akartunk lenni abban, hogy az áldozat kellőképpen szenved." 

Az áldozat a sátánista pár 33 éves barátja, Frank Haagen, akit először saját lakásukra csaltak. Beszámolójukból kiderül, hogy amikor hazaérkeztek, "különös erők" és "másvilági lények" jelenlétét érzékelték. Daniel hamarosan egy kalapáccsal esett neki Franknak, Manuela pedig elmondta, hogy a kezében levő kés hirtelen fényleni kezdett, és egy hang azt parancsolta neki, hogy szúrja a kést az áldozat szívébe: 66 döfést ejtett a szerencsétlen férfin, akinek a hullája felett végül sátáni szeánszot tartottak. Először saját életükkel is végezni akartak, ám mivel a sátáni látogatás véget ért, erre már nem maradt erejük. 

"Sohasem találkoztam még ilyen mérték? kegyetlenséggel és gonoszsággal. Egyszerűen kedvüket lelték a gyilkolásban" – nyilatkozta a vád képviselője, Dieter Justinsky. A rendőrség házkutatást rendelt el a pár lakásán, ahol a rengeteg okkult kellék között egy, további potenciális áldozatok neveit felsoroló listára is rábukkantak. 

A sátánizmus nem első ízben terrorizálja Németországot. Tavaly augusztusban például három tizenéves sátánista egy hídról leugorva követett el közös öngyilkosságot. A legfiatalabbnak és a legidősebbnek össze volt kötve a lába. Szakértők régóta figyelmeztetnek a sátánizmus egyre nagyobb térhódítására – amely különösen a fiatalok körében jellemző. A mozgalomnak Németországban jelenleg mintegy három-nyolcezer követője lehet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!