hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Arafat a Vatikánból üzent

2001. 11. 04.
II. János Pál pápa magánkihallgatáson fogadta Jasszer Arafatot, a palesztin autonómia vezetőjét. Arafat a Betlehemben kialakult helyzetről és általában a közel-keleti válság megoldásának kilátásairól tájékoztatta a pápát. Ez a mostani immár a tizenegyedik találkozás II. János Pál és Jasz-szer Arafat között az elmúlt két évtizedben. Arafat és a pápa találkozása. Régi kapcsolat Fotó: Reuters

II. János Pál a Vatikánban fogadta Jasszer Arafatot. A katolikus egyházfő a találkozó során arra kérte a Palesztin Hatóság vezetőjét, hogy tegyen meg mindent az izraeli–palesztin konfliktus rendezése érdekében. A palesztin vezető a Vatikánból felszólította Ariel Saron izraeli miniszterelnököt, hogy a közel-keleti békefolyamat megmentése érdekében üljön újra tárgyalóasztalhoz. 

Arafat Rómában tett hivatalos látogatása alkalmával tárgyalásokat folytatott Berlusconi olasz miniszterelnökkel és több vezető olasz politikussal. Tárgyalásai központi témája a közel-keleti rendezés volt. A politikus hangsúlyozta, hogy a tárgyalási folyamatot az izraeliek szakították meg, de az Egyesült Államok, Európa és az ENSZ fontos szerepet tölthet be a térség problémáinak rendezésében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!