hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fischer és a PFSZ

2001. 02. 17.
Joschka Fischer német külügyminiszter – munkatársain és párttársain keresztül – elismerte, hogy korábbi állításaival ellentétben részt vett a PFSZ egy algíri rendezvényén 1969-ben, amelyen határozat született a palesztinok Izrael fölötti "végső győzelméről". 

A német parlamenti ellenzék hevesen firtatta az ügy részleteit a Bundestag keddi ülésnapján. A kérdésekre Fischer párttársa, Ludger Volmer külügyi államminiszter válaszolt a Die Welt cím? lapban, ahol kifejtette: a politikus a Szocialista Német Diákszövetség tagjaként ugyan ott volt a szóban forgó rendezvényen, azonban mivel "unalmasnak" találta, egy óra után távozott az ülésről, és nem is tudott az ott hozott militáns határozatról. Volner szerint a fiatal Fischernek semmiképpen sem voltak "zsidóellenes törekvései", miként azt az ellenzék rá szeretné bizonyítani. A német külügyminiszter ellen nem ez az első támadás, amely múltját érinti: előbb frankfurti évei miatt kezdték ki, majd a Klein-perben kellett tanúvallomást tennie. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!