hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Los Alamos lángokban

2000. 05. 13.
Erdőtűz pusztít az Egyesült Államok Új-Mexikó államában, a Los Alamos-i nukleáris laboratórium közvetlen szomszédságában. A katasztrófa sújtotta területekről összesen mintegy 18 ezer embert kellett kitelepíteni, a nemzeti parkok erdői pedig több ezer hektáron elpusztultak. Bill Richardson energiaügyi miniszter szerint a radioaktív anyagokat és felszerelést a tűzbiztos bunkerekben nem fenyegeti veszély. Lángot kapott a híres Los Alamos-i nukleáris laboratórium egyik épülete is, ám a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tűz továbbterjedését. 1945-ben itt készítették el a világ első atombombáját, és a laboratórium azóta is az USA legnagyobb ilyen jelleg? központjának számít. Szerdán a hatóságok a Grand Canyon Nemzeti Park egy részét is lezárták.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!