hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csecsen terrorakció készül Dagesztánban

1999. 08. 07.
Oroszországban attól tartanak, hogy csecsen fegyveresek felkelést szítanak a szomszédos Dagesztánban is. A titkosszolgálatok értesülései szerint már a terveket is kidolgozták az akció szervezoi. Néhány szélsoséges harctéri parancsnok állítólag arra készül, hogy egységeivel behatoljon a szomszédos állam területére, tömeges túszejtést és diverzáns akciókat hajtson végre, majd ultimátumban követelje az államfo lemondását. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a csecsen bázisokon már ki is képeztek erre a célra mintegy 500 fegyverest, sot közülük néhányan a dagesztáni határ közelében állomásoznak. Az értesüléseket részben a dagesztáni belbiztonsági tanács is megerosítette. A Csecsenfölddel szintén határos Ingus Köztársaság elnöke is úgy látja, hogy az észak-kaukázusi helyzet az utóbbi idoben sokat romlott. Szerinte összetett intézkedésekre van szükség a rend helyreállítása érdekében: például fel kellene számolni a korrupciót, és munkahelyeket kellene teremteni a régióban. Mint mondta, mindennaposak a lövöldözések, emberrablások.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!