hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Pakisztán a végsőkig kitart

1999. 07. 10.
Csütörtökön tizenhat pakisztáni iszlám szélsőséges csoport képviselője kijelentette, hogy az "utolsó csepp vérig" fognak harcolni India Kasmír tartományában. A fegyveresek elutasították a kasmíri rendezésre vonatkozó amerikai–pakisztáni megállapodást, sőt további területek elfoglalásával fenyegetőztek. A megállapodás értelmében Pakisztán vállalta, hogy felszólítja a beszivárgott gerillákat: vonuljanak vissza a stratégiailag fontos hegyekből, a Kasmírt kettéválasztó katonai ellenőrzési vonal indiai oldaláról. Szajíd Szalahuddin, az Egyesült Dzsihád tanács elnöke sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy sem megegyezés, sem fegyverletétel nem lesz. Szalahuddin szerint a muzulmán fegyveresek a korábban alkalmazott rajtaütésszer? támadás helyett most új stratégiát, a területfoglalást alkalmazták, s Kasmír többi részén is ezt a taktikát fogják bevetni. Sajtótájékoztatójukon a katonai vezetők kijelentették, hogy még mindig fennhatóságuk alatt tartják Kasmír tartomány egy 18 négyzetkilométeres darabját. Tagadták, hogy a pakisztáni hadsereggel kapcsolatban állnának, és kijelentették: már hétszáz indiai katonát megöltek az elmúlt hat hét alatt. "Nem is gondolunk a visszavonulásra… Utolsó csepp vérünkig folytatni fogjuk a harcot, amíg Kasmír minden négyzetcentiméterét fel nem szabadítjuk az indiai elnyomás alól" – jelentette ki Szalahuddin.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!