hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bombával fenyegetett a keresztvédő

1999. 05. 29.
Öngyilkossággal fenyegette meg a hatóságokat Kazimierz Switon, az auschwitzi önjelölt "keresztvédők" vezetője. A fanatikus társaság szellemi vezére bejelentette, hogy aláaknázta az egykori náci haláltábor tőszomszédságában nemrégiben emelt kápolnát. Önmagával együtt a levegőbe fogja röpíteni, ha a rendőrség különleges alakulatai megpróbálnak erőszakkal behatolni a kereszteknek helyet adó területre - közölte. A "keresztvetők" főideológusa a korábban már éhségsztrájkot is folytatott Kazimierz Switon, volt parlamenti képviselő, aki nyíltan a "Lengyelország a lengyeleké" kirekesztő elvet hirdeti. Switon és követői az utóbbi egy év alatt mintegy 300 vallási jelképet emeltek az úgynevezett pápai kereszt köré, amelynek eltávolítását több zsidó szervezet követeli. Lapzártakor érkezett hírek szerint a lengyel rendőrség akciócsoportja elfogta Switont, akinél jelentős mennyiség? robbanószert találtak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!