hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alagúttűz az Alpokban

1999. 03. 27.
Valószínűleg több mint tizenöt halálos áldozata volt az Alpok alatti Mont Blanc-alagútbeli tűzvésznek. A 11,4 kilométer hosszúságú Mont Blanc-alagút közepén egy belga rendszámú, több tíz tonnányi lisztet és margarint szállító kamion gyulladt ki, amely mögött legalább négy másik teherautó és fél tucatnyi személygépkocsi rekedt meg. A hatalmas tűz többszáz méteres körzetben 200-300 fokosra melegítette fel a sűr? fekete füsttel elárasztott alagutat, ahol a közel 30 évvel ezelőtt kiépített szellőztető berendezések elégtelennek bizonyultak a biztonságos feltételek szavatolására. A francia és az olasz oldalról riasztott első mentőalakulatok a nagy hőség miatt a "menedékfülkékbe" kényszerültek, és hosszú órákon át vártak a felmentésre. Legalább két hónapig, a helyreállítási munkák és a biztonsági berendezések újjáépítéséig zárva lesz az Alpok alatt átvezető forgalmas Mont Blanc-alagút, ahol tavaly a személyforgalom mellett közel 800 ezer áruszállító kamion kelt át. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!