hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Négy áldozattal járt a túszszabadítás

1998. 12. 31.
Három angol férfi és egy új-zélandi nő életét vesztette Jemenben, amikor a jemeni katonaság megostromolta azoknak az emberrablóknak a rejtekhelyét, akik tizenhat turistát tartottak fogságban. A többi túszt – tíz angolt, két ausztrált és egy amerikait – a katonáknak sikerült kiszabadítaniuk. A rendőrség szerint a turistákat az Iszlám Dzsihád elnevezés? terrorista csoport rabolta el a Jemen déli részén található Mawdija város közelében. A csoport tagjai vezetőjük, Szale Haidara al-Atwi szabadon bocsátását követelték, akit két héttel ezelőtt tartóztattak le. Ez az első olyan eset az országban, amikor muszlim fegyveresek hajtanak végre emberrablást. Jemenben a helybéliek gyakran rabolnak el turistákat, hogy őket túszként tartva a kormánytól új utakat, vízellátást vagy éppenséggel orvosi klinikákat követeljenek. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!