hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Von Schorlemer: Győzelemre készülünk
Interjú a német CDU képviselőjével

1998. 07. 11.
A héten Áder János, az Országgyűlés elnöke meghívására Budapesten járt Reinhard Freiherr von Schorlemer, a német Kereszténydemokrata Párt, a CDU képviselője. A politikust lapunk az őszi németországi választások esélyeiről és a két ország kapcsolatairól kérdezte. Von Schorlemer tudósítónknak elmondta: bízik abban, hogy az őszi németországi választásokon a koalíció összetétele nem változik, tehát a jelenlegi kormánypártok megszerzik a szükséges többséget. Utalt arra, hogy a következő félévben – 1999 januárjától – az EU soros elnöki szerepét Németország fogja betölteni, és ez jelentős kötelezettségekkel és feladatokkal jár. Helmuth Kohl – mint tapasztalt, Európa-szerte ismert és tisztelt politikus – személye garancia arra, hogy ez az elnökségi időszak Németország és Európa számára is sikeres lesz – jelentette ki Schorlemer. A német politikus szerint a két ország közötti sikeres együttműködésben a CDU-nak koalíciós partnerével, a CSU-val együtt fontos szerepe volt, hiszen az 1989–90-es időszakban Magyarország függetlenné válását jelentős mértékben támogatták. Ugyanakkor a német parlament elsőként döntött arról, hogy pozitívan kezeli Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovénia és Észtország csatlakozási szándékát. A német–magyar kapcsolat olyan szoros és magától értetődő, hogy leginkább a baráti jelzővel jellemezhető, ami Magyarország, Németország és Európa érdekeit egyaránt szolgálja.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!