hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Első helyre Jézust!

2019. 12. 18.
Teltházas koncerttel és egy aranylemezes albummal zárta az évet az ARARAT, aminek őszinte, istenkereső dalai alig egy év alatt 3 millió megtekintést értek el a YouTube-on. Az együttes frontemberével és dalszerzőjével, Pajor Ábrahámmal beszélgettünk.

Miért éppen Ararat Worship? Tudatosan választottátok ezt a nevet, vagy az első dal publikálása előtt jutott hirtelen eszetekbe, hogy: Figyeljetek, kellene egy név a csatornának!

– Az Ararat mindenekelőtt inspirált, Istent felmagasztaló dalokból és egy – ezek kapcsán spontán kialakult – baráti körből indult. Eleinte nem zenekart akartunk alapítani, csak élveztük az inspirált dalszerzés és az Istennek való önfeledt zenélés élményét. Később, mikor sok pozitív visszajelzést kaptunk a dalokról, megfogalmazódott az igény, hogy mindezt foglaljuk keretbe, és nevezzük el. A nevet tavaly novemberben Horváth Viktor vetette fel, aki a zenekar basszusgitárosa, és akinek az Ararat arculatát is köszönhetjük. Rögtön inspirált minket a név, ugyanis ehhez a hegyhez kötődik az emberiség túlélése Isten ítélete után, ennélfogva az Ararát hegy az újrakezdés, a bűnbocsánat, az Istennel való szövetség fontos szimbólumává vált.

Milyen hatást vált ki szakmai körökben az, hogy a hitet nyíltan felvállaló, spirituális zenét játszotok? Szekuláris körökben nem írtak le az ismerőseid amiatt, hogy a rap műfaj után „vallási zenébe” keveredtél?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!