hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem csak egy bútordarab
Beszélgetés Albert László kortárs festőművésszel

2019. 08. 15.
Kevés magyar festő mondhatja el magáról, hogy alkotásainak java része magántulajdonban van – gyűjteményekben, szerte a világ minden táján. Albert László nem tartja magát művésznek, elkötelezett, hívő keresztényként vallja, hogy a legnagyobb alkotó maga a Teremtő. Interjú egy kortárs festővel.

 

Mitől lesz valakiből művész?

– Alapvetően szerintem a művészet az embert ért impulzusoknak a kivetülése, esetemben vásznon. A tálentumot hozzá az alkotó, Isten adja, nekünk ezt megfelelően, alázatban kell használnunk. Évekig kutattam híres festők életét, mik vannak a kulisszák mögött, érdekelt a művészet háttere. Rengeteg olyan festő van, akinek a munkásságából szívesen tanulok, de az életük erkölcsi területen vállalhatatlan. A legnagyobb alkotó maga a Teremtő, mi csak az ő munkáját tudjuk lemásolni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!