hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Lojális, de nem szervilis partnere vagyunk a kormánynak”
Heisler András a Heteknek

2019. 04. 25.
Magyarországon sok tekintetben jobb a zsidóság helyzete, mint Nyugat-Európában, és az országot meg kell védeni az antiszemitizmus igaztalan vádjától, ugyanakkor az emlékezet­politika terén lehetetlen a kompromisszum – mondta a Heteknek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

A Mazsihisz és a BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) közös közleményben hívta tárgyalni Gulyás Gergely kancelláriaminisztert a józsefvárosi holokauszt-emlékközpont ügyében. Mik a felmerülő „félreértések”?

– A Sorsok Háza projekt nemzetközi tanácsadó testületének tagja voltam, többek között a Jad Vasem Intézet szakértő képviselői mellett. Ez a testület kért Schmidt Mária főigazgató asszonytól egy szakmai koncepciót, amit nem kaptunk meg. Ennek következtében a nemzetközi tanácsadó testület feloszlott.

Mi volt az, amit nem kaptak meg?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!