hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A szkepticizmus pusztán hátráltatni képes”
Máté-Horváth Nóra, az Újratervezés orvoscsoport tagja

2019. 04. 26.
Erőből oldaná meg az egészségügy átalakítását az Újratervezés orvoscsoport. Úgy gondolják, hogy ha a több tízezer orvost tömörítő Magyar Orvosi Kamara megfelelően működne, képes lenne kikényszeríteni a rendszer reformját. Interjú Máté-Horváth Nórával, az Újratervezés orvos­csoport tagjával.

2018-ban alapították meg a csoportot nagyjából ötven fővel. Most mekkora a szervezetük?

– Napról napra bővül a programunkkal azonosuló orvosok száma, jelenleg 661-en vagyunk. 

Azt írják, hogy az egészségügy átalakítását az ágazatban dolgozók munkafeltételeinek radikális javításával kezdenék, amihez először is a Magyar Orvosi Kamarát kell átalakítani. Miért ez a sorrend?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!